image description >

A biológiai sokféleség megőrzésének 2030-ig szóló nemzeti stratégiája

A Kormány jóváhagyta a biológiai sokféleség megőrzésének 2030-ig szóló nemzeti stratégiáját, amely 2023. augusztus 8-án lett közzétéve a Kormány honlapján: https://kormany.hu/hirek/elfogadtak-a-3-nemzeti-biodiverzitas-strategiat. A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág és a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához, valamint meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, és az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket.

Képzés a beporzó rovarokról

Fontos számodra a beporzók védelme? Ha szeretnél róluk többet megtudni, most négy ingyenes képzésre jelentkezhetsz!

2021-2030 közötti Nemzeti Biodiverzitás Stratégia tervezete - a 2021. októberi országos konferencia háttéranyaga

A 2030-ig szóló Nemzeti Biodiverzitás Stratégia tervezetének kidolgozására 2021 során került sor, a tervezet jelenleg jóváhagyás előtt áll. 2021. októberben országos konferenciát szerveztünk, amely a tudomány, a civil szféra és érdek képviseleti szervezetek képviselőinek biztosított széleskörű lehetőséget, hogy véleményüket kifejtsék Magyarország biológiai sokféleség megőrzésére irányuló terveivel kapcsolatban. Jelen tervezet a 2021. októberi országos konferencia háttéranyagaként szolgált.

Szakmai fórum a megújuló, 2030-ig szóló Nemzeti Biodiverzitás Stratégia tervezetének megismerése és megvitatása céljából

2021. októberben országos konferenciát szerveztünk, amely a tudomány, a civil szféra és érdek képviseleti szervezetek képviselőinek biztosított széleskörű lehetőséget, hogy véleményüket kifejtsék Magyarország biológiai sokféleség megőrzésére irányuló terveivel kapcsolatban.