image description >

Napvilágot láttak a természet értékeiről és értékeléséről, valamint a vadon élő fajok fenntartható használatáról szóló IPBES világjelentések

A biológiai sokféleség és ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésével foglalkozó kormányközi platform (IPBES) nyilvánosságra hozta a természet értékeiről és értékeléséről készített jelentését, miután 139 kormány delegáltjai elfogadták annak tartalmát. Emellett napvilágot látott a vadon élő fajok fenntartható használatáról szóló jelentés is, amely 33 ország nyolcvanöt szakértőjének részvételével, több mint 6200 tudományos publikáció felhasználásával készült.

[ Tovább olvasom ]

Fotó- és videópályázat a természeti környezet megóvása érdekében

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”, egyénileg is tehetünk környezetünkért: zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait.

[ Tovább olvasom ]

Elérhető az új, online eurázsiai-afrikai madárvonulási atlasz!

Az olaszországi Ventotene szigetén mutatták be a Bonni Egyezmény (CMS) égisze alatt, az EURING és a Max Planck Állatviselkedési Intézet közreműködésével, nemzetközi összefogás keretében elkészült interaktív, online madárvonulási atlaszt 2022. május 26-án. A vándorló vadon élő állatfajok védelméről szóló Bonni Egyezmény egy globális léptékű állatvonulási atlasz megvalósítását is tervezi.

[ Tovább olvasom ]