Fődíjat nyert az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft standja Brüsszelben, a Biodiverzitás Konferencián és Vásáron

image description >
image description

2022. március 23-án rendezte az Európai Unió Bizottság a Belga Biodiverzitás Platformmal közösen a Biodiverzitás Konferencia és Vásárt Brüsszelben a Flamand Kormány Természet- és Erdőtudományi Kutatóintézet (INBO) Herman Teirlinck épületében.

Az eseményen az Unió beszámolt az új természet helyreállítás jogszabály (Nature Restoration Law) helyzetéről, majd a biodiverzitás védelmével foglalkozó szervezetek kiállítás formájában bemutatták legújabb tudományos eredményeiket. A magyar stand a KEHOP-4.3.0.-VEKOP-15-2016-00001 sz. projekt ökoszisztéma-szolgáltatások fejlesztési eleme keretében 2016-2022. között elért eredményeket, az ökoszisztéma alaptérképet és állapot térképeket, valamint a felmért természeti adományokat tekintette át és mutatta be, valamint ismertette a Vadonleső Természetvédelmi Program közösségi biológiai adatgyűjtési és monitorozási eredményeit.

A magyar delegáció nemzeti parki termékekkel, fotósorozatok vetítésével, a kulturális örökség bemutatásával tette izgalmassá standját, amely a kiállítás legeredetibb standjának szavaztak meg a résztvevők.

Az eseményről készített képriport elérhetősége:

https://drive.google.com/drive/folders/1z4cSf6PZVknpzyfbhD79c_wyobwGQG72?usp=sharing