Jelentkezési lehetőség az IPBES munkacsoportjainak szakértői közé

image description >
image description

Az IPBES (a biológiai sokféleség és az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésével foglalkozó kormányközi testület) a 2030-ig szóló munkaprogramjának keretében az alábbiakban felsorolt munkacsoportokba várja 2023. november 19-ig szakértők jelentkezését a világ minden tájáról.

Bátorítjuk a szakértőket arra, hogy jelentkezzenek a meghirdetett pozíciókra, hogy a delegált szakértők által a régiónkra jellemző szempontok hangsúlyosan jelenhessenek meg a munkacsoportokban ezzel segítve a magyar viszonyokhoz könnyebben adaptálható politikai eszközök és módszerek meghatározását.

Felhívások:

Kapacitásépítés munkacsoport: https://www.ipbes.net/application/capacity-building-task-forces-experts (határidő: 2023. november 19.)

Adat- és tudásmenedzsment munkacsoport: https://www.ipbes.net/application/knowledge-and-data-task-forces-experts (határidő: 2023. november 19.)

Bennszülött és helyi tudás munkacsoport: https://www.ipbes.net/application/ILK-task-forces-experts (határidő: 2023. november 19.)

Szcenáriók és modellek munkacsoport: https://www.ipbes.net/application/scenarios-and-models-task-forces-experts (határidő: 2023. november 19.)

Második globális IPBES értékelés előkészítése: https://www.ipbes.net/application/second-global-assessment-scoping-experts (határidő: 2023. november 26.)

A jelentkezőnek rendelkezniük kell az adott munkacsoport témájának megfelelő szakértelemmel, illetve interdiszciplináris és/vagy globális kontextusban szerzett munkatapasztalattal. A kiválasztott szakértők megbízatása az IPBES 13. ülésén (az előzetes tervek szerint 2026-ban) ér véget.

A pályázatokkal és a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információk az alábbi linken érhetők el: https://www.ipbes.net/node/59214