Képzés a beporzókról

image description >
image description

Fontos számodra a beporzók védelme? Ha szeretnél róluk többet megtudni, most négy ingyenes képzésre jelentkezhetsz!

A beporzó rovarok szerepét, hanyatlását és védelmük fontosságát egyre több felől halljuk és szerencsére egyre több kezdeményezés indul ennek érdekében. Ilyen az Európai Unió Beporzó Stratégiája, amely fontos célul tűzi ki a beporzó rovarok monitorozását. Egy széleskörű adatgyűjtés ugyanis sokat segíthet az egyes fajok, közösségek helyzetének megismerésében és így védelmében, olyan területeken is, ahol ilyen részletes információkkal még nem rendelkezünk. Ezt hivatott elősegíteni a 2021-ben indult SPRING projekt, melynek célja a monitorozást segítő módszertan széleskörű tesztelése, és a lakosság köréből önkéntesek bevonása ebbe az érdekes és fontos munkába.

Az Ökológiai Kutatóközpont a Magyar Biológiai Társasággal együttműködve tavasszal több olyan párnapos kurzust szervez, amelyek segítenek az érdeklődőket megismertetni a vadméh és zengőlégy fajok sokszínűségével, a program céljaival, a részvétel lehetőségeivel, legyen szó akár a terepi mintavételről, adatgyűjtésről, vagy ezen rovarok bizonyos szintű meghatározásáról. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki szívesen bekapcsolódna munkánkba, segítve ezzel a beporzók védelmét Magyarországon.

További részleteket és a kurzusok bemutatását megtekinthetik itt: http://www.mbt-biologia.hu/gen/pro/mod/alo/alo_kiiras.php?i_szo_azo=75

Kérdés esetén a spring@mbt-biologia.hu email címen kérhető bővebb információ.

Forrás: Ökológiai Kutatóközpont